Taimetoidu retseptid
9. detsember 2007, 06:27

Aurutatud kartulid

Kartulite keetmine aurus.

Koostisosad
4 suuremat vōi 8 väiksemat kartulit
½ tl soola

Valmistamine
Pese kartulid, koori ja pane külma vette. Suured kartulid lõika pooleks, väiksemad jäta terveks. Keedunõu alumine osa täida veega, kata nõu kaanega ja kuumuta keema. Kartulid pane restile, mis neid keeva vee kohal hoiab. Puista kartulitele soola. Kata nõu kaanega ja keeda nõrgal mulinal 30-35 minutit. Kartulite pehmust proovi terava noaotsa või vardaga.
Kui kartulid on pehmed, tõsta nad restiga vee kohalt ära ja pane kohe lauale. Aurus keetmise ajal peame jälgima, et vesi kartulite alt otsa ei saaks. Seda võib juhtuda siis, kui keemine on väga äge või kui keedunõu kaas on liiga kerge või lahtine. Kui vaja, lisa keevat vett. Keedetud kartuleid võib tarvitada ka külmroogade valmistamiseks.