Kiudainerikkad toidud
12. august 2004, 11:15

Oasalat kaneeli ja nelgiga

Magushapu oasalat. Sobib kohe tarvitamiseks ja ka pikemaajaliseks säilitamiseks.

Koostisosad
1 kg Aedoakaunad
Vett
Soola
2 kl 3 - 4% äädikas
1 kuni 2 kl Suhkur
1 tl Kaneel
Nelk

Valmistamine
Aedoad pesta, puhastada otstest ja küljekiududest, lõigata 1½-2 cm pikkusteks tükkideks, keeta väheses soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Äädikast, suhkrust ja maitseainetest keeta marinaad, selles keeta oatükke veel 8-10 minutit, siis tõsta oad purki või kaussi, marinaad keeta veidi kangemaks ja valada ubadele. Jahutada. Pikemaajaliseks säilitamiseks sule kuumad salatipurgid kohe õhukindlalt ja hoia külmas kohas.