12. august 2004, 11:15
Oasalat kaneeli ja nelgiga
Magushapu oasalat. Sobib kohe tarvitamiseks ja ka pikemaajaliseks säilitamiseks.
Koostisosad
1 kg Aedoakaunad
Vett
Soola
2 kl 3 - 4% äädikas
1 kuni 2 kl Suhkur
1 tl Kaneel
Nelk
Valmistamine
Aedoad pesta, puhastada otstest ja küljekiududest, lõigata 1½-2 cm pikkusteks tükkideks, keeta väheses soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Äädikast, suhkrust ja maitseainetest keeta marinaad, selles keeta oatükke veel 8-10 minutit, siis tõsta oad purki või kaussi, marinaad keeta veidi kangemaks ja valada ubadele. Jahutada. Pikemaajaliseks säilitamiseks sule kuumad salatipurgid kohe õhukindlalt ja hoia külmas kohas.
Kommentaarid (0)