Kiudainerikkad toidud
12. august 2004, 11:14

Terved tomatid omas mahlas

Tomatisalat marinaadiga. Sobib tarvitada kohe või säilitada hoidisena.

Koostisosad
1 kg Väiksesed kõvad punased tomatid
2 kl Tomatimahl (või 3 - 4% äädikas)
1 tl Sool
Tilli
1 sl Õli
7 tk Musta sõstra lehed

Valmistamine
Täki pestud tomatite kest auklikuks, lao tomatid puhtasse purki, vaheldumisi tilli- ja sõstralehtedega. Peale vala marinaad ja hoia mõned tunnid külmas kohas, et tomatid marinaadiga läbi imbuksid. Eriti hea salati saab, kasutades ülevalamiseks äädika ja soolaga maitsestatud tomatimahla. Pikemaajaliseks säilitamiseks kuumuta salatit kaanega purgis 80 kraadi juures 15-20 minutit, siis sule purgid kohe õhukindlalt.