Kiudainerikkad toidud
11. august 2004, 08:55

Marineeritud kurgisalat

Magushapu kurgisalat. Sobib tarvitamiseks kohe või ka säilitada hoidisena.

Koostisosad
1 kg Suuremad kurgid
0.5 l 3 - 4% äädikas
0.5 kuni 0,75 kl Suhkur
6 kuni 8 tk Nelgitera
Veidi kaneelikoort
Veidi mädarõigast

Valmistamine
Pese kurgid, koori ja lõika pooleks ning eemalda seemned. Lõika kurgid piklikeks tükkideks või kuubikuteks, pane kaussi või purki ja hoia öö läbi äädika lahusega ülevalatult külmas kohas. Järgmisel päeval vala äädikas kurkidelt keedunõusse, keeda suhkru ja vürtsidega läbi, lisa kurgid ning keeda nõrgal tulel, kuni kurgid on klaasjad, kuid mitte purunenud. Tõsta kurgid purki või kaussi, marinaad keeda veidi kangem ja kalla kurkidele.
Mädarõigas pane toorelt kurkide vahele. Jahuta.