Kiudainerikkad toidud

Paprikasalat sibula ja sinepiseemnetega 

Toidutare, 10. august 2004, 10:59
Lisandiks liha- ja kalatoitude ning toorsalatina. Sobib pikemaajaliseks säilitamiseks.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 tk Punane paprika
3 tk Kollane paprika
3 tk Keskmine sibul
MARINAAD
1 dl 10% veiniäädikas
3 dl Vesi
2 dl Suhkur
2 tl Sool
3 tk Muskaatõied
1 tl Sinepiseemned

Valmistamine
Poolita paprikad, eemalda seemned ja loputa. Koori sibulad ja lõika ribadeks. Sega marinaadi ained potis ja lase keema, lisa paprikapoolikud ja sibularibad ning keeda 5-8 minutit. Tõsta paprika vahukulbiga kuumutatud purkidesse. Keeda leent veel 10 minutit. Vala leem purkidesse nii, et paprikad on üleni kaetud. Sule purgid kohe. Säilita jahedas. Salatit võib säilitada u üks aasta. (Värv võib tuhmuda). Salat on valmis 24 tundi peale purkidesse panemist.