Kiudainerikkad toidud

Seened võis 

Toidutare, 23. august 2011, 11:43
SeenedFoto: PantherMedia/Scanpix
Võis säilita mahedamaitselisi seeni: kuuseriisikaid, kukeseeni, kivipuravikke, võipuravikke, šampinjone, suursirmikuid, kännumampleid jt.

Koostisosad
2 kg Seened
40 g Sool (1,5 sl)
300 g Või

Valmistamine
Lõika puhtad ja hästi nõrutatud ning rätiku vahel tahedaks surutud seened ribadeks, pane keedunõusse, lisa pisut soola ja keeda tasasel tulel, kuni seentest on vesi aurustunud.
Lisa või ning kuumuta seeni veel u ½ tundi. Tõsta seened väikestesse kuumadesse purkidesse. Täida purgid ääreni ja sule kohe.
Või asemel võib kasutada ka rasva või õli. Või, rasv või õli peab ulatuma u 1 cm üle seente.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee