SeenedFoto: PantherMedia/Scanpix
Kiudainerikkad toidud
23. august 2011, 11:43

Seened võis

Võis säilita mahedamaitselisi seeni: kuuseriisikaid, kukeseeni, kivipuravikke, võipuravikke, šampinjone, suursirmikuid, kännumampleid jt.

Koostisosad
2 kg Seened
40 g Sool (1,5 sl)
300 g Või

Valmistamine
Lõika puhtad ja hästi nõrutatud ning rätiku vahel tahedaks surutud seened ribadeks, pane keedunõusse, lisa pisut soola ja keeda tasasel tulel, kuni seentest on vesi aurustunud.
Lisa või ning kuumuta seeni veel u ½ tundi. Tõsta seened väikestesse kuumadesse purkidesse. Täida purgid ääreni ja sule kohe.
Või asemel võib kasutada ka rasva või õli. Või, rasv või õli peab ulatuma u 1 cm üle seente.