Hommikusöögi retseptid

Keedetud munad 

Toidutare, 3. august 2011, 05:47
Keedetud munad
Kuidas keeta muna?

Koostisosad
Muna
Vett
1 tl Soola

Valmistamine
Pane munad koos külma veega keema. Võid lisada ka teelusikatäie soola, siis ei lähe munad nii kergesti katki. Munad peavad olema üleni vees. Keeda nii, et vesi kergelt muliseb.
Munade kõvadus oleneb keetmise kestusest: 
* 4 minutit keetes on munavalge pealmine osa kõva, aga osa munavalgest ja munakollane on vedel.
* 6 minuti keetmise järel on munavalge kõva, aga munakollane pehme.
* 8 minuti muna on kõva, kollane on aga veel kergelt pehme.
* Kui tahad kõva muna, siis keeda 10 minutit.

Aja mõõtmist alusta hetkest, mil vesi keema läheb. Pärast keetmist tõsta munad kohe külma vette, siis tuleb nende koor kergemini lahti. 
Võid panna mune keema ka kuuma veega, siis keeda neid alates vee mulisema hakkamisest üks minut vähem kui külma vette pannes. Nii on aga olemas oht, et külmkapist võetud munad kuuma vette asetades kohe koore katki löövad.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee