Marineeritud seened
Kiudainerikkad toidud
11. august 2004, 07:39

Marineeritud seened kolmel viisil

Seeni marineeritakse kolmel erineval viisil.

Kogus: ühele

Koostisosad
Seened
Marinaad

Valmistamine
1. Keedetud seentele lisatakse
20 g soola 15 g suhkrut 3-4 vürtsitera 3-4 pipratera (veidi kaneelikoort) 2 loorberilehte 1 keskmine sibul, ratasteks lõigatud ½ klaasi poolpehmeid porgandiribasid 2-3 sl 30%-list äädikat
Seeni keedetakse veel paar minutit. Siis tõstetakse kuumad seened kuumutatud ja veidi jahtunud purki või pudelisse, mis kohe suletakse.


2. Keedetud seened kurnatakse (arvestatud on 1 kg värskeid seeni). 1½ klaasist veest ja eelpool antud maitseainetest keedetakse marinaad. Kurnalt võetud seened tõstetakse marinaadi ning keedetakse paar minutit. Seened koos marinaadiga pannakse kuumutatult ja veidi jahtunud purki mis kohe suletakse. Seene keeduleem tarvitatakse toidu- või seeneekstrakti valmistamiseks.


3. Keedetud seentelt kurnatakse leem (arvestatud on 1 kg värskeid seeni). Seened tõstetakse metall- või klaaskaanega suletavasse purki, vahele puistatakse vürtse (ka sibularõngaid ja porgandiribasid).
1½-2 klaasist seenekeeduleemest või veest soolast suhkrust 1½-2 sl 30%-lisest äädikast keedetakse marinaad, mis valatakse kuumalt seentele. Purgid tõstetakse kuumutamisnõusse, milles vee temperatuur on 60 kraadi. Purke kuumutatakse 100 kraadi juures 25-30 minutit.


1 kg värsketest puhastatud seentest saab 1 pooleliitrist purki marineeritud seeni.