Retseptid

Keeletarrend mädarõikavahuga 

Harri Ilves, 20. veebruar 2008, 08:04
Vahvalt vanamoeline tarretis viib lausa keele alla.

Kogus: ühele

Koostisosad
800 g Keel, keedetud ja viilutatud
TARREND
1 l Kuum vesi
2 tk Heledad puljongikuubikud
10 tl Želatiinipulber
3 sl Valge kuiv vein
Hakitud käharpetersell
1 tk Keedetud, viilutatud porgand
MÄDARÕIKAVAHT
1 dl Mädarõigas (delikatess)
1 dl Vahukoor

Valmistamine
Keeda veest, leemekuubikutest ja veinist lihaleem. Jahuta ja eemalda leeme pinnalt tahke jääk. Paisuta želatiin 2 dl jahtunud leemega , sulata kuumas veevannis ja sega kokku ülejäänud vedelikuga.Kalla lameda anuma põhjale paar millimeetrit tarrendileent ja lase tarduda. Lao keeleviilud korrapäraste vahedega tarrendile. Pane peale porgandiviilud ja hakitud petersell. Nirista ettevaatlikult üle vähese tarrendileemega. Lase tarduda ja kata ülejäänud leemega. Mädarõikavahu tegemiseks vahusta vahukoor ja sega mädarõigas ettevaatlikult koorega. Serveeri eraldi nõus või pane tarrendile.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee