Hapukurk
Kiudainerikkad toidud
8. detsember 2007, 17:52

Hapukurk

Kurgihoidis vanaemade moodi.

Kogus: ühele

Koostisosad
10 kg Värsked kurgid
300 g Till (koos varte, õite ja seemnetega)
100 g Mustasõstralehed
5 g Mädarõikajuured
3 g Küüslauk
4 l 3 - 5% soolalahus (sool + vesi)

Valmistamine
Hapendamiseks valitakse ühesugused terved, rohelised, õhukese koorega kurgid. Kurgid sorteeritakse ja pestakse harjaga voolavas vees. Kurgid laotatakse kihiti lehtede ja maitseainetega tünni või purki nii, et nõu põhja ja peale jääksid lehed ja maitsetaimed. Soolalahus peab üle kurkide olema. Kurkidele asetatakse vajutiskaas ja raskus. Optimaalne temperatuur hapendamisruumis on 18 ºC. Umbes 30 päeva pärast on hapnemisprotsess lõppenud ja kurgid säilitatakse temperatuuril 0-4 ºC.