Kiudainerikkad toidud

Hapukapsas köömnetega 

Toidutare, 2. juuni 2005, 12:49
Hapukapsas 
Hapendatud kapsas.

Kogus: ühele

Koostisosad
10 kg Valge peakapsas
150 g Sool
50 g Köömned
50 g (Kuivatatud kadakamarjad)
100 g (Mädarõigas)
2 kg (Riivitud porgand)
1 kg (Õunu või 200 g jõhvikaid)

Valmistamine
Kapsapeadel lõigatakse ära välimised määrdunud lehed ja välisvars. Kapsa sisevars sisaldab rohkem vitamiine ja suhkrut kui lehed, sellepärast on soovitatav see koos kapsapeaga riivda või peeneks lõigata. Mida peenemaks on kapsas riivitud, seda kiiremini imbub keedusoola toimel kapsamahl välja ja algab hapnemine. Peale keedusoola kasutatakse kapsaste hapendamisel teisi maitseaineid ja lisandeid. Maitseainetest sobivad:
köömned kadakamarjad mädarõigas;

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee