Hoidised

Klassikaline marinaad köögiviljadele 

Toidutare, 6. august 2004, 08:14
Marinaadi põhiretsept.

Kogus: ühele

Koostisosad
Vett
Soola
Suhkrut
Sibulat
Vürtse: must pipar, nelk, kaneelikoor, muskaatpähkel, ingver, koriander, sinepiseemned
Maitseürte: mädarõigas, tillivarred koos õite ja seemnetega, küüslauk, majoraan, estragon, piparrohi
Äädikat

Valmistamine
Marinaadi valmistamiseks lisatakse 1 liitri vee kohta 1-2 tl keedusoola ja veidi suhkrut, keedetakse mõni minut, vajadusekorral riisutakse vaht, lisatakse vürtsid ja sibulad. Vürtsidest kasutatakse musta pipart, vürtsi, nelki, kaneelikoort, muskaatpähklit, ingverit, koriandrit, sinepiseemneid jne. Vürtse võetakse u 6 g (1 tl) 1 liitri veekohta. Mõni minut pärast vürtside lisamist valatakse juurde ka äädikas, keedunõu suletakse tihedalt kaanega ja lastakse tõmmata 5 minutit. Marinaad jahutatakse. Marinaadi kulub u pool köögiviljade kogusest.