Kiudainerikkad toidud

Marineeritud patissonid 

Toidutare, 8. detsember 2007, 17:34
1 kg patissonidest ehk taldrikkõrvitsatest saab 3 pooleliitrist purki hoidist.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg Patissonid
0.5 l Vesi (2,5 kl)
1 sl Sool
1 tl Suhkur
3 sl Peenestatud mädarõika-, tilli-, selleri- ja petersellilehed
0.5 tl Teravamaitseline pipar
1 tk Küüslauguküüs
1 kuni 1,5 sl Äädikas (30%)

Valmistamine
Pese patissonid. Viimasele pesemisveele on soovitatav lisada pisut soola. Eemalda patissonidel varred ja õiejäänused; väikesed patissonid, kuni 7 cm läbimõõduga, jäta terveks, suuremad viljad poolita või lõika neljaks. Selliselt ettevalmistatud patissonid aseta purki, vahele puista peenestatud lehti. Vala kuum marinaad peale, tõsta purgid kuumutamisnõusse 70 kraadisesse vette ja kuumuta 80 kraadi juures 10-15 minutit.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee