Kiudainerikkad toidud
6. august 2004, 06:48

Marineeritud punased tomatid

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg Tomatid
0.5 l Vesi (2,5 kl)
20 g Sool ( 0,75 sl)
10 g Suhkur (0,5 sl)
8 tk Nelgitera
8 tk Vürtsitera
3 tükikest Kaneelikoor
1.5 kuni 2 sl Äädikas (30%)
2 sl (Peenestatud tilli-, peterselli-, selleri- ja mädarõikalehti)

Valmistamine
Tomateid võib marineerida igas valmismisastmes (rohelisi, piimjaid, roosasid ja punaseid). Torgi pestud tomatitel koor puutiku või roostevabast terasest noa otsaga läbi, loputa veel nõrgalt soolases vees, nõruta ning laota koos maitseainetega purki. Vala kuum marinaad peale, tõsta purgid kuumutamisnõusse 70 kraadisesse vette, kuumuta 80 kraadi juures 10-15 minutit.