Suvikvits ja tomatidFoto: PantherMedia/Scanpix
Hoidised
8. august 2011, 11:50

Suvikõrvitsa-tomatisalat õlis

Hoidis, mis ei jää vaid keldririiulitele kaunistuseks.

Kogus: ühele

Koostisosad
100 g Õli
300 g Sibul või porrulauk
500 g Suvikõrvits
500 g Tomatid
Sool
Suhkur
200 g Paprika

Valmistamine
Porrulaugul võta ära ainult roheliste lehtede ülemised osad ja juured, siis lõika porrulauk pikuti läbi, jättes ainult selle alumise osa terveks. Pööra lõikepinnad väljapoole ja hoia nii porrulauku voolava vee all, et kõik mullaosakesed ära pesta. Seejärel tõmba porrulauku juure poolt alates esimese sõrme ja pöidla vahelt läbi, et eemalduks suurem osa veest, nõruta veel ning lõika pikuti mitukorda läbi, seejärel ka põiki, saades paari sentimeetripikkused ribad. Pane peenestatud porrulauk kuuma õli sisse, hauta, lisa puhastatud ja tükeldatud paprika, hauta veidi veel, siis lisa tükeldatud suvikõrvits (noori kabatshokke ei koorita), kuumuta ja lõpuks lisa kooritud ja tükeldatud tomatid. Maitsesta salat soola ja suhkruga. Tõsta kuumalt kuumadesse purkidesse ning kuumuta u 100 kraadi juures 25 minutit.