Kiudainerikkad toidud

Apelsinikoorekeedis 

Toidutare, 8. detsember 2007, 17:22
Apelsinikoored sisaldavad rohkesti C-vitamiini. Neist saadab maitsva keedise, mis sobib hästi lisandiks mitmetele kookidele, tortidele ja teistele küpsetistele.

Kogus: ühele

Koostisosad
Apelsinkoored (12 apelsinilt)
300 kuni 400 g Suhkur (1,5-2 kl)
1.5 kuni 2 kl Apelsinikoorte keeduleent
2 g (Sidrunhape (0,5 tl))

Valmistamine
Eemalda koortel osa valget kihti ja lõika koored õhukesteks ribadeks. Leota apelsinikoori külmas vees üks ööpäev, siis pane leoveega keema ja keeda, kuni koored on täiesti pehmed, s.o umbes 1 tund. Suhkrust ja koorekeeduleemest keeda siirup. Siirupi keetmisel võid kasutada maitsestamiseks ka sidrunihapet, mis lahusta väheses keevas vees ja lisa siis apelsinikoored ning keeda aeglaselt, kuni koored on suhkrusiirupiga läbi imbunud ja klaasjad, umbes ½ tundi.
Tõsta apelsinikoored väikestesse kuumadesse purkidesse, siirup aga keeda tihedamaks, kuni ta lusikat katab. Vala siirup kuumalt koortele. Purgid sule kohe. Kui paari päeva pärast on märgata, et siirup on vedelamaks muutunud, vala ta koortelt ära, keeda tihedamaks ning vala kuumalt koortele tagasi. Sule purgid.