Kiudainerikkad toidud

Marineeritud kurgid 

Toidutare, 8. detsember 2007, 17:19
Allolevast kogusest saab 3 liitrit kurgihoidist.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 kg Kurgid (mitte üle 12 cm pikad)
1.2 l Vesi (6 klaasi)
50 g Sool (2 sl)
20 g Suhkur (1 sl)
3 sl Äädikas (30%)
15 g Tillivarred koos seemnete ja lehtedega
20 g Mustasõstralehed
20 g Mädarõikalehed
Küüslauk
(Teravamaitseline punane pipar)

Valmistamine
Väikesed, täiesti värsked kurgid pestakse mitmes vees või kraani all voolavas vees hoolega puhtaks. Et kurgid jääksid kargemad, hoitakse neid 6-8 tundi külmas vees või külmas soolalahuses. Purgi põhja puistatakse pestud ja peenestatud lehti, tilli, küüslaugutükikesi, (punast pipart). Peale laotatakse kurgid võimalikult vertikaalses asendis, kuni purk on täis. Ülemised kurgid võivad olla laotatud horisontaalselt, peale puistatakse ülejäänud lehed ja maitseained. Keev marinaad valatakse ettevaatlikult kurkidele. Purgid täidetakse marinaadiga ääreni ja suletakse kohe keedetud metall- või klaaskaanega. Purke hoitakse jahedas hoiuruumis. Säilitamisel võib juhtuda, et mõni kaas läheb lahti, siis tuleb purk kohe sulgeda uue keedetud kaanega.
2 kg kurkidest saab u 6 pooleliitrist või 3 liitrist purki kurgihoidist.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee