Küpsetised

Ticino kook 

Toidutare, 6. august 2004, 06:01
Hõrk ja mahlakas kook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 30 minutit + u 60 minutit ahjus + sai seisab enne taina valmistamist 12 tundi leos!

Koostisosad
400 g Sai (u 20 viilu)
7 dl Piim
100 g Pähklid
50 g Kreeka pähkel
1.5 dl Rosinad
1.5 dl Suhkur
1 sl Riivitud apelsinikoor
3 tk Muna
1 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Kakaopulber
3 sl Rumm
4 sl Mandliliköör (Amaretto)
Määrimiseks rasvainet

Valmistamine
Pane saiaviilud kaussi ja vala piim peale ning lase ööläbi seista. Sõtku leotatud sai ühtlaseks tainaks, lisa jahvatatud sarapuupähklid ja purustatud kreekapähklid, rosinad, suhkur, riivitud apelsinikoor, munad, küpsetuspulber, kakaopulber, rumm ja liköör. Määri u 24 cm läbimõõduga, lahtikäiva äärega koogivorm margariiniga. Puista vormi põhi ja serv suhkruga üle (2 sl suhkrut) ning vala tainas vormi. Küpseta 150 kraadi juures 60-75 minutit. Jahuta. Soovikorral puista koogipinnale tuhksuhkrut.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee