Eesti köök

Karbonaad kartulipudru ja metsaseenekastmega 

Harri Ilves, 29. august 2012, 05:43
Karbonaadi kõrvale sobivad hästi kodused hoidised

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg Kondiga seakarbonaad
Must pipar
Sool
2 sl Õli
KARTULIPUDER
1 kg Muredad kartulid
2.5 dl Piim
Sool
2 sl Või
SEENEKASTE
100 g Soolaseened
1 tk Sibul
2 sl Jahu
40 g Või
Sool
Must pipar
4 dl Puljong
3 sl Hapukoor
Aedtill
Petersellilehed

Valmistamine
KarbonaadEelkuumuta ahi 170 kraadini. Lõika liha 2 cm paksusteks viiludeks ja vasarda kergelt, nii et kuju säilib. Määri õliga. Pruunista liha pannil mõlemalt poolt ja küpseta 170-kraadises ahjus 10-15 minutit. Maitsesta pipra ja soolaga.KartulipuderKeeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja kurna. Suru läbi pudrupressi või tambi pudrunuiaga katki, lisa sool ja segades osade kaupa kuum piim. Vajadusel võid piima lisada ka rohkem. Sega sisse ka 2 sl võid. Kui segu tundub küllalt pehme, hakka seda kloppides vahustama, kuni segu muutub ühtlaseks. Serveeri õhuliseks klopitud kartulipuder kohe kuumalt. Soovi korral võid kartuliputru maitsestada ka riivitud muskaatpähkli või majoraani ning võis hautatud hakitud sibulaga.MetsaseenekasteKastme tegemiseks kuumuta või, lisa soolast leotatud ja hakitud seened ja sibul ning prae, kuni sibul muutub helekollaseks. Puista peale jahu ja maitseained, kuumuta ja lisa vesi või puljong. Keeda 10 minutit. Lõpuks lisa hapukoor ja hakitud maitseroheline.