Kiudainerikkad toidud

Pähklivaht 

Toidutare, 8. detsember 2007, 06:48
Hõrk pähklivaht eksootiliste puuviljadega on piduliku õhtusöögi kroon.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistamisaeg u 30 minutit + 1-2 tundi jahedas.

Koostisosad
100 g Pähklid
4 lehte Želatiin (6 g)
4 tk Munakollane
1 dl Tuhksuhkur
2 dl Vahukoor
3.5 dl Piim
KAUNISTUSEKS
12 tk Peruu füüsal ehk ananasskirss
1 tk Karamboola
1 tk Mango
15 tk Pähklid
1 dl Rõõsk koor (35%)

Valmistamine
Rösti pähklid kergelt kuival pannil, hõõru rätiku vahel ja jahvata. Leota ja sulata želatiin. Vahusta munarebud ja suhkur kohevaks vahuks. Vahusta koor tugevaks vahuks. Keeda piim pähklitega, lisa leotatud ja sulatatud želatiin. Lahusta piimasegus, lisa munavaht, jahuta hästi ning lisa siis vahukoor. Jaota segu nelja magustoidupokaali ja tõsta 1-2 tunniks jahedasse hüübima. Serveerides tõsta magustoidupokaal taldrikule, kaunista taldrik puuviljalõikudega ning pähklivaht vahukoore ja tervete pähklitega.