Kiudainerikkad toidud

Aprikoosi-jäätisetort maasikatega 

Toidutare, 5. august 2004, 12:36
Aprikoosimaitseline jäätisetort maasikatega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistamisaeg u 40 minutit + u 2 tundi sügavkülmas.

Koostisosad
200 g Mandlimass
2 tk Munakollane
4 tk Munavalge
4 dl Aprikoosipüree (2 purki lastetoitu)
2 dl 35% rõõsk koor
3 sl Suhkur
KAUNISTUSEKS
250 g Maasikad
50 g Šokolaad

Valmistamine
Riivi mandlimass jämeda riiviga ja sega munakollastega. Vahusta 2 munavalget kergelt ja lisa mandlimassile. Joonista küpsetuspaberile u 23 cm läbimõõduga ring (samasuur kui küpsetusvorm). Vajuta mandlimass küpsetuspaberile ja küpseta koogipõhja 175 kraadi juures 8-10 minutit. Jahuta. Vahusta koor ja lisa 3 dl aprikoosipüreed. Vahusta 2 munavalget koos suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavalgevaht ettevaatlikult vahustatud koorele. Tõsta jahtunud koogipõhi lahtikäiva äärega koogivormi ja vala aprikoosi-kooresegu koogipõhjale ning tõsta tort mõneks tunniks sügavkülma. Võta tort külmast vahetult enne serveerimist ja kaunista ülejäänud 1 dl aprikoosipüreega, riivitud shokolaadi ja maasikatega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee