Anni Arro lasanjeFoto: Sandra Urvak
Itaalia köök
2. aprill 2012, 05:38

Anni Arro lasanje

Lasanjet valmistan päris tihti, kui on tulemas suur hulk külalisi või kui Sepamaal on parasjagu ehitamas trobikond töömeest.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
10 lehte Lasanjeplaadid
1 kg Hakkliha
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
Rosmariin
Suts valget veini
2 purki Purustatud tomatid (à 400 g)
Sool
Pipar
2 sl Pune (kuivatatud)
200 g Riivjuust
200 g Mozzarella
Basiilik (värske)

Valmistamine
Lihtne on valmistada suurem kogus ja põhimõtteliselt saab selle valmis ilma vaevata.
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul, küüslauk ja rosmariin ning prae kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab juba vaikselt aurustuma, lisa suts valget veini ja prae veel minutike. Lisa purustatud tomatid ja hauta umbes 10–15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja punega.
Lao oliiviõliga piserdatud ahjuvormi kiht lasanjelehti, siis kiht hakklihasegu, õhuke kiht riivjuustu, värskeid basiilikulehti ja tükeldatud mozzarella’t. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige pealmiseks kihiks jääb hakklihasegu, basiilik, riivitud juust ja mozzarella. Pista vorm ahju ja küpseta 200° juures umbes 30 minutit.
Enne serveerimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda.
Sellised retseptid on alati tänuväärt kraam. Ja ausalt öeldes ei tea ma ühtegi inimest, kellele minu lasanje ei maitseks. Mul on päris mitu sõpra, kes ainult seda rooga lunivadki. Mehine!