Küpsetised

Amaretto-Pavlova 

Toidutare, 8. detsember 2007, 06:19
See on mandliline beseekook, mis pühendati omal aja kuulsale vene baleriinile Anna Pavlovale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
1.5 dl Purustatud mandliküpsised
TÄIDIS
3 dl 35% rõõsk koor
4 sl Mandliliköör (Amaretto)
KAUNISTUSEKS
50 g Mandlid
1 dl Suhkur
SERVEERIMISEKS
4 tk Pirn
1 sl Või
4 sl Mandliliköör (Amaretto)

Valmistamine
ValmistusviisVahusta munavalged tugavaks vahuks, lisa suhkur ja jätka vahustamist, kuni vaht on läikiv. Lisa ettevaatlikult küpsisepuru vahu hulka. Määri u 23 cm läbimõõduga lahtikäivate äärtega vorm rasvainega. Vala beseetainas vormi nii, et ääred on keskkohast kõrgemad ja küpseta 150 kraadi juures u 45 minutit. Lase kaunistuseks mõeldud mandlid korraks keema ja koori.Sulata suhkur kuival pannil, pruunista veidi. Lisa mandlid ja sega. Kalla karamellisegu küpsetuspaberile. Lase jahtuda ja purusta karamell. Vahusta koor tugevaks vahuks ja maitsesta likööriga. Täida koogi süvend koorevahuga. Puista karamellisegu peale. Puhasta ja koori pirnid, eemalda seemned ja lõika lõikudeks.Sulata või pannil, prae pirnid selles kergelt. Vala liköör peale ja lase mõni minutit haududa.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee