Küpsetised

Rosmariini-õunapirukas 

Toidutare, 5. august 2004, 06:11
Maitsev õunapirukas

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistusaeg u 15 minutit + 40 minutit ahjus + 30 minutit jahedas.

Koostisosad
4 dl Jahu
175 g Margariin või või
1 tk Muna
1 sl Külm vesi
1 tl Suhkur
0.5 tl Sool
TÄIDIS
3 kuni 4 tk Hapukad õunad või pirnid
1 tk Rosmariinioks või 1 tl kuivatatud rosmariini
0.5 dl Suhkur
50 g Või

Valmistamine
Sega tainas, keera kilesse ja aseta 30 minutiks jahedasse. Koori õunad, lõika õhukesed viilud. Rulli tainas plaadiks ja vooderda sellega 26 cm läbimõõduga pirukavorm. Torgi põhi kahvliga läbi ja eelküpseta seda ahjus 200 kraadi juures u 10 minutit. Kata eelküpsetatud pirukapõhi õunaviiludega. Puista peale rosmariin, suhkur ja peeneks hakitud või. Küpseta 200 kraadi juures u 30 minutit, kuni või-suhkrupind on küpsenud rabedaks ja põhi onk küps.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee