Lambaliha retseptid
8. detsember 2007, 06:09

Sookolli lambakints

Väga maitsev lambapraad

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Lambakints (2-3 kg)
2 kuni 2,5 l Piim (noorlooma puhul) või õuna- või sõstramahl (vanema looma puhul)
1 pk Sidrunipipar või viie pipra segu
Jämedat soola
7 kuni 8 tk Küüslauguküüs
Võid
2 tk Tomat
5 kuni 6 tk Porgand
5 kuni 6 tk Kadakamarjad
2 kuni 3 tk Väike loorberileht
5 kuni 7 dl Vesi
KASTE
100 kuni 150 g Või
100 g Jahu
0.5 l Praeleem
Maitserohelist

Valmistamine
ValmistusviisLeota noorlooma liha rõõsas piimas 12 tundi. Vanema looma liha õuna- ja sõstramahlasegus. Liha peab olema vedelikuga kaetud. Enne töötlemist liha kuivatada ja siis hõõruda tugevasti sisse sidrunipipra või viie pipra seguga ja seejärel jämeda soolaga. Lase seista 0,5 tundi. Pruunistada praetükk mõlemalt poolt pruuniks. Seejärel määri kogu praad purustatud küüslauguga ja kata pealt tomatirataste ning porgandi ribadega, lisa loorber, kadakamarjad ning kata korralikult fooliumiga. Liha katmisest ülejäänud porgand ja tomat aseta ümber liha, vala üle pruunistamisest ülejäänud võiga ja jälgi, et nii liha kui lisandid jääksid fooliumi alla. Soovikorral võib lisada ümber prae ka keskmise suurusega kartulid. Lisa 0,5-0,7 l vett ja küpsetada ahjus 150-200 kraadi juures 2-3 tundi. KASTE: Sulata või pannil, lisa jahu, kuumuta ja sega aeg-ajalt. Võid kergelt pruunistada. Lase veidi jahtuda, lisa jahtunud praeleen, sega ja keeda veidi nõrgal tulel, kuni kaste pakseneb. Kaunista maitserohelisega.