Prantsuse köök
8. detsember 2007, 05:46

Montmartre'i hõrgutis ehk kohupiimakreem kaerahelvestega

Kohupiimakook kaerahelbekattega.

Koostisosad
7 sl Suhkur
0.25 tl Sool
2 tk Muna
5 sl Želatiin
0.75 kl Piim
2 sl Lahustuv kohv
0.5 kg Kohupiim
Vanillsuhkrut
100 g Vahukoor
Kaerahelbeid
50 g Või

Valmistamine
Paisuta želatiin 5-6 sl külma veega ja seejärel sulata, pidevalt segades. Vahusta munakollased suhkruga, kuumuta piim. Vahustatud munakollased ja sulatatud želatiin sega kuuma piimaga.
Kohupiimale lisa vanillsuhkrut ja lahustuv kohv ning želatiini-piimasegu. Sega hästi hoolikalt, kuni mass muutub kreemitaoliseks. Lisa vahustatud muna ja vahukoor. Saadud mass kalla laia põhjaga vormi, lase jahedas seista 3-4 tundi seista. Pruunista kaerahelbed või ja suhkruga ning puista koogile. Võid katta ka koogi ääred. Kohupiimamassi võib panna ka biskviidist või muretainast alusele. Kaunistada võib martsipanist lilledega.