Toidukordade retseptid

Kaneelirull 

Toidutare, 4. august 2004, 11:32
Kaneelirull Lauri Aarmaa
Magus küpsetis

Kogus: ühele

Koostisosad
0.25 l Piim
30 g Pärm
100 g Suhkur
1 tk Muna
0.5 tl Sool
75 g Või
1 tl Riivitud sidrunikoor või 1 tl peenestatud kardemoni
500 g Jahu
TÄIDIS
40 g Või
3 sl Suhkur
2 tl Kaneel
1 sl Hakitud pähklid
MÄÄRIMISEKS
Muna

Valmistamine
Valmistusviis
Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks, lisa leige piim (u 37 kraadi), sega juurde u pool jahust ja lase kerkida.
Eelkergitusele lisa suhkruga vahustatud muna, maitseained, järk-järgult jahu ja pehme rasvaine.
Sõtku tainas ja lase kaetult soojas kohas kerkida.
Kerkinud tainas jaga 2 võrdseks osaks.
Mõlemad tainatükid rulli u 1 cm paksuseks neljakandiliseks kihiks, määri sulatatud võiga, puista peale kaneeli-, suhkru- ja pähklisegu, keera tihedalt rulli, liitekohad suru kokku.
Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud plaadile, liitekoht vastu plaati ja lase veelkord kerkida
Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.
Valmis kaneelirullid lase jahtuda rätiku all, seejärel võid soovikorral ülepuistada tuhksuhkruga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee