Väherasvased toidud
4. august 2004, 11:29

Kõrvitsasai

Maitsev küpsetis, püsib kauem värske kui harilik sai.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.25 l Piim
50 g Pärm
1 tl Sool
800 g Kõrvits
150 kuni 200 g Suhkur
150 kuni 200 g Rasvaine
1 tk Sidrun - riivitud koor
1 kg Jahu
MÄÄRIMISEKS
Muna
ÜLEPUISTAMISEKS
Tuhksuhkrut

Valmistamine
Tee leigest piimast (u 37 kraadi), pärmist ja osast jahust eelkergitus. Koori kõrvits, lõika tükkideks, hauta vähese veega pehmeks ja suru pudruks. Lisa eelkergitusele leige kõrvitsapuder, suhkur, maitseained, sega hästi segamini, lisa jahu ja sõtku sile tainas. Sõtkumise ajal lisa juurde poolpehme rasvaine. Lase tainal soojas kohas kerkida, siis vormi piklikud pätsid või palmiksaiad, lase küpsetuspaberiga kaetud plaadil veel kerkida. Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures ahju alumises osas 25-30 minutit. Jahtunud sai puista üle tuhksuhkruga.