Väherasvased toidud

Rukkijahu-siirupileib 

Toidutare, 4. august 2004, 11:25
Magushapu leib. Siirupiga valmistatud leivad maitsevad paremini tahkelt s. o. teisel või kolmandal päeval.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.5 l Hapupiim
35 g Pärm
1 tl Suhkur
1 kl Siirup
1 sl Köömned
0.5 sl Aniis
1 sl Riivitud apelsini- või mandariinikoor
1 tl Sool
50 g Õli
700 kuni 800 g Rukkijahu
400 g Sepiku- või nisujahu

Valmistamine
Vedelda pärm 1 tl suhkruga vedelaks, lisa leige hapupiim (u 37 kraadi), 1/3 jahu kogusest ja lase soojas kohas kerkida. Eelkirgitusele lisa siirup, maitseained, toiduõli ja ülejäänud jahu, sõtku sile tainas ja lase kaetult soojas kohas kerkida. Kerkinud taignast vormi lameümmargused pätsid, lase küpsetuspaberiga plaadil kerkida, määri pealt vee või magusa kohviga. Küpseta 200 kraadi juures ahju alumises osas 30-35 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee