Nädala kook

Roosiõiesiirup 

Toidutare, 8. detsember 2007, 05:03
Mida lõhnavam roos, seda parem keedis.

Koostisosad
1 kg Suhkur
300 kuni 400 g Roosiõied
1 tk Sidrun
1 kl Vesi

Valmistamine
Keeda poolest kilost suhkrust 1 klaasi veega siirup, millele sega pärast keetmist juurde ühe sidruni mahl. Teine osa suhkrut läheb roosiõite peale puistamiseks, seda tuleb teha juba eelmisel õhtul. Võta punased ja roosad õielehed ja lõika neil ära kinnituskoha valge osa.
Järgmisel päeval pane suhkruga läbiimbunud õielehed siirupisse ning keeda tasaselt 4-5 minutit.
Sulge purk õhukindlalt. Väga maitsev teega ja sobib isegi kohvisse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee