Küpsetised

Maasikakook 

Toidutare, 8. detsember 2007, 05:02
Lihtne marjakook. Maasikate asemel võid kasutada ka teisi marju.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
u 20 minutit + u 20 minutit ahjus + u 1 tund tarretumiseks.

Koostisosad
100 g Mandlid
1 dl Tuhksuhkur
2 tk Munavalge
1 l Maasikad
TARRETIS
6 g Želatiin (4 lehte)
1 sl Suhkur
1 dl Vesi
2 dl Siider või valge vein
VORMI MÄÄRIMISEKS
Rasvainet
Jahu

Valmistamine
ValmistusviisKui kasutad siidrit, vala siider kaussi ja liiguta aeg-ajal, et süsihappegaas eralduks. Lase mandlid korraks keema, koori ja jahvata. Sega tuhksuhkruga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega mandli-suhkrusegu ettevaatlikult vahu hulka. Kalla tainas rasvaga määritud ja jahuga ülepuistatud ümmargusse avatavasse u 23 cm läbimõõduga koogivormi.Küpseta koogipõhja 200ºC juures u 20 minutit, seejärel lase koogipõhjal jahtuda. Sulata želatiin. Sega suhkur, vesi ja siider (või vein), sega kuni suhkur on lahustunud. Lisa lahustatud želatiin. Kata kogu koogipõhi marjadega ja tõsta pooltarretanud želatiin marjadele. Tõsta jahedasse. ServeerimisviisServeeri tarretunult. LisandidLikööriga maitsestatud vahukoor.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee