Retseptid
4. august 2004, 10:28

Majoneesikaste kalale

Kaste kalatoitudele.

Koostisosad
1 sl Pruunistamiseks õli
1 sl Jahu
0.75 kl Puljong või vesi
Sidrunimahla või äädikat
2 tk Munakollane
1 tl Sool
1 tl Suhkur
1 tl Sinep
1 kl Taimeõli

Valmistamine
Kuumuta jahu kuumas õlis, kuni see muutub kergelt kollakaks, lisa äädikaga maitsestatud puljong ja lase mõni minut tasaselt keeda.
Kurna ja jahuta.
Hõõru munakollased klaas- või fajanssnõus soola, suhkru ja sinepiga lahti.
Segamiseks kasuta puulusikat, sest metall võib muuta kastme värvust.
Lisa tilkhaaval õli ja sega, kuni moodustub ühlane tihe mass.
Lisa osade kaupa juurde valge jahukaste ja maitsesta.