Vene köök

Lihaseljanka I 

Toidutare, 3. august 2004, 13:14
Vene rahvustoit

Kogus: kuuele

Koostisosad
600 g Supikogu
100 g Vasikaliha
150 g Veiseliha
100 g Sink
100 g Vorst
200 g Neerud
200 g Sibul
2 tk Hapukurk
2 sl Kapparid
3 sl Kivideta oliivid
80 g Tomatipüree
50 g Või
100 g Hapukoor
0.5 tk Sidrun
Sool
Pipar
Maitseroheline
2 l Vesi
3 tk Loorberileht

Valmistamine
Keeda kontidest ja lihast puljong, kurna. Hauta hakitud sibulad või ja tomatipüreega. Koori hapukurgid, lõika õhukesteks (2-3mm) viiludeks. Lõika kooritud sidrun ketasteks. Pane kõik toiduained keeva puljongisse koos loorberilehega, keeda 5-10 minutit. Maitsesta, lisa hapukoor, lase veel kord keema tõusta.