Küpsetised
25. november 2009, 14:26

Prantsuse õunakook

Lihtne õunakook

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
3 dl Jahu
1 sl Suhkur
125 g Margariin või või
3 sl Vesi
TÄIDIS
3 kuni 4 tk Õun
2 sl Margariin või või
Aprikoosimarmelaadi

Valmistamine
PÕHI: Pane jahu ja suhkur kaussi ning lisa margariinitükid, sega veidi, lisa vesi. Rulli tainas ümmarguseks (u 30 cm läbimõõduga). Pane lahtirullitud tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lase põhjal u 10 minutit seista. Küpseta 225 kraadi juures ahju keskosas u 10 minutit TÄIDIS: Koori ja puhasta õunad ning lõika õhukesteks tükkideks. Laota õunaviilud (eelküpsetatud) koogipõhjale. Määri need sulatatud rasvainega ja puista suhkur peale. Küpseta, kuni õunad on pehmed (10-15 minutit). Määri marmelaad koogi peale ning lase koogil jahtuda.