Hommikusöögi retseptid

Kohupiimasai 

Toidutare, 3. august 2004, 11:18
Üks mahlakas sai, kus toidurasv on asendatud kohupiimaga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 15 minutit + u 105 minutit kerkib + u 30 minutit küpseb.

Koostisosad
5 dl Vesi
50 g Pärm
250 g Kohupiim
1.5 tl Sool
4 dl Täisterajahu
10 dl Nisujahu

Valmistamine
Soojenda vesi 37 kraadini. Lahusta pärm väheses vees. Lisa ülejäänud vesi ja kohupiim. Lisa täisterajahu ja peaaegu kogu nisujahu. Sõtku ja lase kerkida rätiku all u 45 min. Võta tainas välja ja sõtku veidi. Jaga tainas kaheks ja vormi see kas kaheks pikaks või kaheks ümmarguseks saiaks. Aseta sai küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Tee saiadele mõned sisselõiked. Lase rätiku all kerkida 20-30 minutit. Küpseta 200 kraadi juures ahju alumises osas u 30 minutit. Lase saial resti peal ja rätiku all jahtuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee