Võileivade retseptid

Võileivatordisai 

Toidutare, 3. august 2004, 10:29
Ümmargune võileivatordi kodus küpsetatud põhi. Täidist võib valida oma maitse järgi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 15 minutit + 2 x 30 minutit kerkib + u 25 minutit küpseb.

Koostisosad
3 dl Piim
25 g Pärm
1.5 sl Õli
0.75 tl Sool
1 sl Suhkur
7 kuni 8 dl Nisujahu

Valmistamine
Võta u 22 cm läbimõõduga ümmargune vorm. Soojenda piim 37ºC. Lahusta pärm, lisa õli, sool, suhkur ja peaaegu kogu jahu. Sõtku tugevalt ühtlaseks tainaks. Lase tainal rätiku all u 30 min kerkida. Vormi ümmargune saiake. Tõsta võitatud vormi. Lase rätiku all kerkida u 30 minutit. Küpseta 225ºC juures alumises ahju osas u 25 minutit. Kata sai fooliumiga, kui see hakkab tumedaks muutuma. Võta sai vormist välja ja küpseta mõni minut põhi üleval. Nii, et põhi saab värvi ja kuivab ära. Lase saial võre peal ja rätiku all jahtuda. Lõika ära koorik, ja siis lõika see 3 põhjaks. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee