Kiudainerikkad toidud

Maasikad siidriželees 

Toidutare, 7. detsember 2007, 06:53
Maitsev ja dekoratiivne magustoit värsketest marjadest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 tk Apelsin
0.75 dl Suhkur
2 dl Vesi
8 tk Želatiin
4 dl Õunasiider
1 l Maasikad
4 oksa Sidrunmeliss

Valmistamine
Pese apelsin kuuma veega ja koori kollane koor õhukeselt. Pane vesi ja suhkur potti, lisa apelsinikoored ja lase keema tõusta. Sega seni, kuni suhkur on täielikult sulanud, ning võta apelsinikoored välja. Niisuta želatiinilehed korralikult külmas vees, pigista neist vesi välja ja lisa kuumale suhkrusegule.Sega, kuni želatiinilehed on sulanud. Võta siider ja lisa suhkrusegule. Siider peab olema toatemperatuuril. Vala nelja šampuseklaasi põhja veidi želeed ja lase jahtuda, nüüd lisa maasikad ja täida klaas ülejäänud želeega ning lase tarduda. Kaunista sidrunmelissiga.