Tortide retseptid

Maasikatort 

Toidutare, 3. august 2004, 08:24
Maasikatort
Keedutainast maasikatort

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
3 dl Vesi
100 g Rasvaine
2 dl Jahu
3 tk Muna
TÄIDIS
3 dl Vahukoor
1 tl Vanillsuhkur
0.5 kuni 1 l Maasikad
Tuhksuhkrut

Valmistamine
Pane vesi ja rasvaine potti keema, lisa jahu, sega ja kuumuta, kuni tainas moodustab tombu.  Tõsta pott plaadilt, lase tainal veidi jahtuda ja sega juurde 2 muna, ise tugevalt segades. Pane lusikaga või pritsi koogipritsist ümmargune rõngas u 22 cm läbimõõduga küpsetuspaberile ja küpseta 200ºC juures u 30 minutit. Kui kook on valmis, lülita ahi välja ja ära ava ahjuust esimesed 10 minutit, vaid lase koogil jahtuda. Jahtunud küpsetis lõika pooleks nii, et jääb põhi ja "kaas". Vahusta koor, lisa vanillsuhkur ja täida sellega küpsetis ning lisa poolitatud maasikad. Pane "kaas" täidetud koogi peale ja puista peale tuhksuhkrut. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee