Küpsetamata magustoidud

Sametine šokolaadiparfee 

Angeelika Kang, 12. veebruar 2008, 07:30
Südamekujulise parfeega on võimalik ka südameid vallutada. Kuid parfee võib lõigata ka näiteks kolmnurkadeks või kasutada teise kujuga vorme.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g Tume šokolaad (näiteks Fazer ekstratume Blockšokolaad)
0.5 dl Suhkur
2 tk Munakollane
1 sl Brändi
3 dl Vahukoor
KAUNISTAMISEKS
riivitud šokolaad
Tuhksuhkur
Maasikaid

Valmistamine
Vooderda kandilise vormi põhi kilega. Riivi šokolaad. Sega kastrulis suhkur ja 3 sl vett.Kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 3–4 minutit, kuni moodustub siirup. Sega siirup ja riivitud šokolaad. Klopi juurde munakollased ja brändi. Vahusta vahukoor ja lisa ülejäänud massile. Vala segu vormi, kata kilega ja külmuta vähemalt neli tundi.
Tõsta vorm 10 minutit enne serveerimist välja ja vajuta seejärel kuuma vette kastetud südamekujulise vormiga südamekesed. Sama võib teha ka terava kokanoaga – kasta nuga korraks kuuma vette ja lõigata näiteks kolmnurgad. Puista taldrikule tuhksuhkrut, aseta keskele südameke ja kaunista maasikaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee