Toidukordade retseptid

Saiapätsikesed 

Toidutare, 19. september 2004, 15:16
Isevalmistatud saiapätsikesed

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.5 l Piim või vesi
25 g Pärm
Soola
4 kuni 5 tera Kardemon
3 kuni 5 sl Sulavõi
800 kuni 900 g Jahu

Valmistamine
Lisa leigele piimale u 37ºC vähese piimaga vedeldatud pärm ja pool jahust. Klopi hästi segamini ja jäta sooja kohta u üheks tunniks kerkima. Kerkinud tainale sega juurde sool, kardemon, sulatatud või ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni tainas on ühtlane, läikiv ja lööb käte ning kausi küljest lahti. Aseta tainas uuesti rätikuga kaetult 1-2 tunniks sooja kohta kerkima (kerkinud tainas sõtku paar korda alla). Vormi pätsid, lase küpsetuspaberiga kaetud pannil kerkida u 20 minutit, määri pealt veega ja küpseta 225 ºC juures kuldpruuniks (u 30 minutit). 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee