Küpsetised

Mandlikook I 

Toidutare, 18. august 2004, 09:20
Pidulik kook

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 35 minutit + 25 minutit küpseb + 1 tund külmkapis

Koostisosad
PÕHI
2.5 dl Jahu
75 g Või
0.5 tk Muna
0.5 sl Mandliliköör (Amaretto)
TÄIDIS
130 g Mandlid
100 g Või
1 dl Suhkur
2 tk Muna
2 sl Mandliliköör
KAUNISTUS
2 sl Purustatud mandlid

Valmistamine
PÕHI: Sega kõik ained kokku pehmeks tainaks. Pane tainas külmkappi u üheks tunniks. Kata rasvainega määritud u 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad tainaga. Tõsta vorm jahedasse. TÄIDIS: Lase mandlid keema ja koori, seejärel jahvata peeneks. Hõõru rasvaine pehmeks, lisa suhkur ja hõõru veel, kuni segu on kohev. Sega mandlid vahu hulka. Lisa munad ükshaaval tugevasti kloppides. Maitsesta likööriga. Kalla täidis koogipõhjale ja tasanda see. Puista purustatud mandlid koogi pinnale. Küpseta kooki ahju alumises osas 175ºC juures u 25 minutit.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee