Nädala kook
6. detsember 2007, 09:06

Maasikatort I

Maasikatort aprikoosi ja šokolaadivahuga

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistamisaeg u 35 minutit + 4-5 tundi külmutamiseks.

Koostisosad
250 g Kuivatatud aprikoosid
1 dl Suhkur
1 dl Vesi
2 tk Valmis tordipõhi (u 20 cm)
TÄIDIS
200 g Šokolaad
3 sl Suhkur
2 sl Külm kange kohv
1 dl Vahukoor
KAUNISTUS
1 kuni 2 Vahukoor
Maasikad

Valmistamine
ValmistusviisSulata šokolaad piimas nõrgal tulel. Eralda munakollased munavalgetest. Hõõru suhkur ja siis munarebud ükshaaval shokolaadi hulka, kui see on veel soe. Lisa kohv ja lase jahtuda. Vahusta koor ja munavalged eraldi vahuks. Sega enne koorevaht ja siis munavalgevaht tõstes šokolaadi hulka. Keeda aprikoose suhkru ja veega u 10 minutit. Sega aprikoosid püreeks ja lase jahtuda. Laota aprikoosipüree mõlemale tordipõhjale. Tõsta üks tordipõhi u 20 cm läbimõõduga lahtikäivate äärtega koogivormi. Puista sellele apelsinisukaadi ja laota peale pool šokolaaditäidisest. Tõsta teine tordipõhi täidisele, aprikoosipüree ülalpool, ja kata ülejäänud šokolaadivahuga. Külmuta torti enne serveerimist 4-5 tundi sügavkülmutuses. Võta tort külmutusest u pool tundi enne serveerimist välja, eralda vormiäärtest noaga ja võta vormi ääred lahti.Vahusta koor, tee sellest pritsiga tordile äärekaunistused. Kaunista maasikatega.