Küpsetised

Sidruni-kohupiimakook 

Toidutare, 6. detsember 2007, 09:02
Maitsev küpsetis

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
u 30 minutit + u 15 minutit ahjus + 2-3 tundi jahedas.

Koostisosad
400 g Martsipanimass
2 tk Munavalge
TÄIDIS
5 lehte (7-8 g) Želatiin
1.5 dl Piim
0.5 kuni 1 Vanillsuhkur
2 tk Munakollane
2 tk Sidrun
250 g Kohupiim
1 dl Tuhksuhkur
2 dl Vahukoor

Valmistamine
ValmistusviisJoonista küpsetuspaberile 2 tk 24 cm läbimõõduga ringi.Määri paber kergelt rasvaga ja tõsta paber plaadile. Riivi martsipan, lisa munavalged ja sega elastseks tainaks.Vormi see küpsetuspaberile kaheks ringiks. Küpseta ahju keskosas 175ºC juures u 15 minutit. Jahuta ja eralda paberist. Sulata želatiin. Lase piim koos vanilliinsuhkruga keema. Klopi munakollased vahule. Tõsta pott tulelt ja klopi munakollased piima hulka. Tõsta pott tagasi jakuumuta kogu aeg segades, kuni piim tõmbub paksuks. NB! ÄRA KEEDA! Sega juurde sulatatud želatiin. Riivi ühe sidrunikoor ja pigista mahl välja mõlemast sidrunist. Sega kisselli hulka kohupiim, tuhksuhkur, sidrunikoor ja-mahl. Hoia segu jahedas, kuni see on veidi tardunud. Klopi koor vahule ja sega see kisseli hulka. Pane küpsetuspaber 25 cm läbimõõduga lahtikäivate äärtega vormi põhjale. Pane üks mandlipõhi vormi ja kata see sidrunitäidisega ja vajuta teine põhi kergelt peale. Tõsta 2-3 tunniks jahedasse. Võta kook vormist välja ja kaunista sidruniviiludega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee