Kalatoitude retseptid

Keedetud homaar 

Toidutare, 1. august 2004, 10:16
Keedetud mereannid

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk (500-600 g) Homaar
2 l Vesi
0.75 dl Sool
1 tk Tükisuhkur

Valmistamine
Pese homaar harjaga puhtaks. Ole sõrgadega ettevaatlik, seo need kummipaela või traadida kokku. Lase vesi koos soola ja suhkruga keema. Pane homaar, pea ees, keevasse vette. Keeda kaane all u 15 minutit. Kui keedad suuremat homaari või kahte korraga, pane vett ja soola rohkem (1/4 dl soola 1 l vee kohta). Enne teise homaari vettepanemist lase vesi uuesti keema. Suuri homaare keedetakse 20-25 minutit. Tõsta homaar vahukulbiga potist välja. Pane see selili kaussi, kalla leem peale ja lase jahtuda. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee