Kiudainerikkad toidud

Kirsikorvikesed vanillikastmega 

Toidutare, 31. juuli 2004, 09:35
Maitsvad korvikesed vanillikastme ja kirssidega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
75 g või
1 tk muna
0.75 dl suhkur
0.25 dl jahvatatud pähklid
1.25 dl nisujahu
TÄIDIS
4 dl vanillikaste
1 dl vahukoor
värskeid või konservkirsse

Valmistamine
Sulata või ja jahuta veidi. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa jahvatatud pähklid, jahu ja sulavõi.
Tee saadud segust küpsetuspaberiga kaetud plaadile kaheksa u 16-cm-se läbimõõduga ketast. Plaadile mahub neid korraga u 4. Küpseta 200ºC juures 12-15 minutit. Küpsenud kettad tõsta kohe väikestele kummuli keeratud klaasidele või vormidele. Vormi korvikesteks ja lase jahtuda.
Valmista vanillikaste pakendil toodud juhise järgi. Vahukoor vahusta tugevaks vahuks, sega jahtunud kisseli hulka. Täida korvikesed vanillikastmega ja vahetult enne serveerimist kaunista korvikesed kirssidega. Eemalda kirssidest kivid. Võid kasutada ka juba valmis korvikesi, läbimõõduga 6-8 cm.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee