Kiudainerikkad toidud
31. juuli 2004, 09:35

Kirsikorvikesed vanillikastmega

Maitsvad korvikesed vanillikastme ja kirssidega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
75 g või
1 tk muna
0.75 dl suhkur
0.25 dl jahvatatud pähklid
1.25 dl nisujahu
TÄIDIS
4 dl vanillikaste
1 dl vahukoor
värskeid või konservkirsse

Valmistamine
Sulata või ja jahuta veidi. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa jahvatatud pähklid, jahu ja sulavõi.
Tee saadud segust küpsetuspaberiga kaetud plaadile kaheksa u 16-cm-se läbimõõduga ketast. Plaadile mahub neid korraga u 4. Küpseta 200ºC juures 12-15 minutit. Küpsenud kettad tõsta kohe väikestele kummuli keeratud klaasidele või vormidele. Vormi korvikesteks ja lase jahtuda.
Valmista vanillikaste pakendil toodud juhise järgi. Vahukoor vahusta tugevaks vahuks, sega jahtunud kisseli hulka. Täida korvikesed vanillikastmega ja vahetult enne serveerimist kaunista korvikesed kirssidega. Eemalda kirssidest kivid. Võid kasutada ka juba valmis korvikesi, läbimõõduga 6-8 cm.