Toidukordade retseptid

Rabarber besee ja vahukoorega 

Toidutare, 31. juuli 2004, 08:25
Pehmeks hautatud rabarber besee ja vahukoorega.

Koostisosad
3 tk munavalge
2.5 dl suhkur
võid
jahu
RABARBERIKEEDIS
6 kuni 8 tk rabarberivars
0.75 dl suhkur
KAUNISTUS
2 dl vahukoor

Valmistamine
Puhasta rabarberid.
Lõika need viltu u 3 cm pikkusteks tükkideks ja pane ahjuvormi.
Puista suhkruga üle.
Küpseta 150ºC juures u 30 minutit, sega paar korda.
Kui tundub, et suhkur ei sula, lisa vormi põhja 1-2 spl vett.
Jahuta.
Klopi munavalged tugevaks vahuks, lisa suhkur mitmes jaos, kogu aeg kloppides.
Määri küpsetusvorm, mille läbimõõt on u 24 cm.
Puista vormi põhja veidi jahu.
Laota beseevaht vormi ja küpseta 150ºC juures u 40 minuit.
Besee peaks olema pinnalt rabe ja seest veidi sitke.
Vahusta koor.
Kaunista besee koorevahuga ja kata rabarberiga.
 
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee