Lõunasöögi retseptid
8. veebruar 2008, 09:57

Sidrunišnitsel

Sidrunišnitsel on Viini šnitsli Skandinaavia variant. Viinis tehakse šnitsel vasikalihast ja see on taldrikusuurune. Liha praetakse searasvas rabedaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g sea välisfilee (viilutatud)
1 dl riivsai
0.5 dl tugevamaitseline riivjuust
2 tk sidrun
1 tl sool
0.25 tl pipar
1 tk muna
2 kuni 3 sl rasvaine

Valmistamine
Vasarda lihaviilud võimalikult suurteks ja õhukesteks. Sega riivsai riivjuustuga ja ühe sidruni riivitud koore, soola ja pipraga. Klopi munad lahti, keera lihaviilud kõigepealt munas ja siis riivsaia segus. Vajuta paneering hästi kinni. Lase shnitslitel veidi aega kuivada. Kuumuta rasv ja prae šnitsleid mõlemalt poolt 3-4 minutit, kuni need muutuvad ilusasti kuldpruuniks.