Kaerahelbekook
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
u 15 minutit + u 40 minutit küpseb.
Koostisosad
100 g margariin
1 tk muna
0.75 kl suhkur
1 tl kaneel
soola
0.25 l keefiri või hapupiima
80 g kaerahelbed
1 kl riivitud tahke leib
120 g jahu
0.5 tl söögisooda
2 kuni 3 sl rosinad
määrimiseks võid
riivsaia
Valmistamine
Vahusta muna suhkruga lisa sulatatud ja veidi jahutatud rasvaine, maitseained, rosinad siis küpsetuspulbriga segatud jahu, kaerahelbed ja riivleib vaheldumisi hapupiimaga. Pane tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud koogivormi küpseta 180-200ºC juures u 40 minutit.Hea teada Serveeri veidi jahutatult. Jahtunud kook puista üle tuhksuhkruga.
Kommentaarid (0)