Õhtusöögi retseptid
31. juuli 2004, 07:16

Tuline grillribi

Maitsev grilltoit. Kui grillida ei ole võmalik, võid ka ahjus küpsetada

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
u 45 minutit + 2 t marineerimiseks.

Koostisosad
1 kg tükkideks lõigatud grillribi
MARINAAD
0.5 dl �unaäädikas
0.5 dl sojakaste
0.5 dl �li
0.25 tl must pipar
0.25 tl ingver
GRILLKASTE
0.5 dl tšillikaste
0.5 dl sojakaste
0.25 dl veiniäädikas
2 sl sinep
0.5 tl cayenne'i pipar või Tabasco
2 kuni 4 tk purustatud küüslauguküünt
2 tl hP-kaste

Valmistamine
Pane üks plastkott teise sisse ja sega nendes marinaadi ained. Pane lihatükid marinaadi ja seo kotisuu kinni. Aseta liha jahedasse vähemalt kaheks tunniks. Võta liha marinaadist ja kuivata see enne grillimist. Kui küpsetad liha välisgrillis, süüta grill 20-25 minutit varem, et söed oleksid parajad. Tõsta lihatükid grillile. Grilli, kuni liha on küps ja kenasti pruun. Arvesta küpsetusajaks umbes 15 minutit kummaltki poolt. Küpsetusaeg sõltub ribi paksusest. Kui küpsetamisaega on järel veel 5-7 minutit, pintselda tükke grillkastmega. Küpseta kuldpruuniks. Lisa veidi soola. (Ahjus küpseta 175ºC juures u 40 minutit ja määri liha aeg-ajalt grillkastmega või vala üle praeleemega).