Linnuliha retseptid

Hautatud metsis I 

Toidutare, 31. juuli 2004, 07:07
Vürtsidega hautatud metsis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk metsis
150 g pekk
200 g või
0.5 l kuiv vein
2 sl sidrunimahl
1 tk sibul
2 tk nelk
loorber
maitsejuurikad
tüümian
hakitud petersellilehed
sool
pipar

Valmistamine
Lõika pekk ribadeks ja sega pipra, tüümiani, peenestatud loorberi ning hakitud petersellilehtedega. Laagerdunud lind pikkida maitsestatud pekiga sügavasse nõusse. Lisada vein, sidrunimahl, tükeldatud sibul ja maitsejuured, samuti ülejäänud tüümian ja nelk ning loorber. Hoida 3-4 päeva jahedas kohas. Seejärel lind kuivatada, pintseldada sulavõiga ja pruunistada ahjus. Panna hautamisnõusse, valada juurde marinaad ja hautada. Kastmele võib lisada pruunistatud jahu. Vana metsist võib hautada tükeldatult, lisades pekikuubikuid. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee